Op Good Gelök wint met “Maak Aope” de LEEDJESMIDDIG VV de Katers

Op Good Gelök wint

met “Maak Aope”

de LEEDJESMIDDIG VV de Katers

Bij de jeugd zette het nummer “Allemaol Biejein” van Van Alles Get de zaal op zijn kop.

Zondagmiddag 4 november, 14.11 uur.  Zaal de Ster was klaar voor de Leedjesmiddig van VV De Katers. Goed gevuld met artiesten en fans die een prachtige middag beleefd hebben. Voor het eerst was ervoor gekozen om alle groepen tweemaal te laten zingen, zij het deze tweede keer in een andere volgorde. De deelnemers hebben  hun nummers live ten gehore gebracht met muziek die afkomstig was van een vooraf opgenomen geluidsdrager.

De jeugd van Van Alles Get zette de zaal op zijn kop; de meiden, de stoere jongens, en zeker niet te vergeten, de trompet van Lowieke van Cruchten! Een enorm applaus viel hen ten deel. Van hen zullen we zeker tijdens de Kinjer Bóntje Middig nog veel horen.

De jury had geen gemakkelijke taak om uit het kwalitatief hoge aanbod van liedjes bij de volwassenen een keuze te maken. Wat het voor de jury lastig maakte, was een verschil in kwaliteit tussen het eerste en het tweede optreden. Na rijp beraad kwamen drie genomineerden uit de bus. Dit waren (in willekeurige volgorde):

1 Vrouwluuj van de Raod Ooh Miej, Ooh Miej, Ooh Miel
2 Blindj Mit Net nao middernach
3  Op Good Gelök Maak Aope

 

Als uiteindelijke winnaar kwam “Maak Aope” door “Op Good Gelök” naar voren.  De tekst was afkomstig van Wim Kemp en Etty Willemse-Kemp, de melodie door Wim Kemp, en de muziek door Jan Theelen.

Namens VV de Katers en de organisatie een felicitatie aan het adres van de winnaar die nu een jaar lang  de wisselbeker op de schoorsteenmantel  mag laten pronken. De organisatie wil ook de juryleden, Bert Peeters, Angely Waajen, Leon Wijnands en Sandra Halmans, van harte bedanken voor hun medewerking aan deze zeer geslaagde middag.

De teksten staan <hier>:

Truuk nao nuujts