Prins Max I

Max I Schrader jubileumprins VV De Katers

In een goed gevulde zaal De Ster in Maasniel is vanmiddag Max Schrader uitgeroepen tot 74ste prins van de jubilerende 7 x 11 jaar vereniging V.V. De Katers Neel.

Max de middelste telg uit de familie Schrader,  zijn moeder is afkomstig uit een horecafamilie en vanuit vaders kant zijn de muzikale genen afkomstig, het is een zeer muzikale familie. Alle zijn vier adjudanten zijn fervente muzikanten. Hij heeft als adjudanten gekozen: zijn broers Paul en Joep Schrader, zijn zwager en oud prins van VV De Katers Olaf Metten en zijn boezemvriend Guido Rooyakkers.

Als lijfspreuk heeft Max gekozen voor: Vastelaovend Maximaal!

Nadat vors Roel vier, met verpakkingsdozen over hun hoofd, gehulde personen één voor één naar voren riep en hen onderwierp aan een spervuur aan vragen werd er een film getoond met hierin opgenomen alle 73 voorgangers van De Katers Neel. De countdown telde af vanaf 1948 tot 2024.  Ook werden er tussendoor hints getoond. Vanuit deze hints kon de zaal al een beetje opmaken wie hun nieuwe heerser over het Katerriek zou kunnen worden. Uiteindelijk kwam Max door een scherm tevoorschijn en presenteerde zich, onder de klanken van zijn eigen PK Neel, aan het publiek. Max is zelf, samen met zijn vrouw Kim, jarenlang lid geweest van de prinsekepel Neel. Sinds 2 jaar is hij lid van de raad van Elf van De Katers, terwijl Kim nog steeds met veel plezier speelt in de PK. Zijn schoonvader is vorig jaar gehuldigd voor zijn 44 jaar lidmaatschap bij de raad van Elf van VV Katers. Kortom een op en top muziek en vastelaovesfamilie die Max om zich heen heeft. In het dagelijks leven is Max beroepsmuzikant bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Max woont, samen met Kim en zijn drie kinderen Lars, Tessa en Siem, in Melick.

Nadat Vors Roel Max de prinselijke versierselen had omgehangen en de scepter had overhandigd werden zijn vier adjudanten aan het publiek voorgesteld. Het bleken de vier personen te zijn die eerder door de vors aan de tand waren gevoeld. Als verrassing bood Max het aanwezige publiek de nieuwe sjlager, die vorige week tijdens Kuul 2023 als winnaar werd gekozen, aan: “Nog eine…”van Ceryll Aubert. Max is één van mede organisatoren van dit nieuwe, succesvol verlopen, evenement. Omdat de Katers dit jaar 7 x 11 jaar bestaan hebben zij een bijzonder glas laten maken dat vanaf heden te koop is bij de vereniging. Het eerst exemplaar werd door Max uitgereikt aan zijn voorganger en ontwerper van het jubileumlogo oud prins Tom I Lucas. Na al deze plichtplegingen heeft de showband Sjloetingstied de regie overgenomen en werd er goed gefeest in Maasniel.