Vastelaovesroute Maasniel 2021

Eerste Maasnielse Vastelaovesroute van Maasniel
Van vrijdag 12 februari tot en met Carnavalsdinsdag 16 februari vindt voor de eerste keer de Maasnielse Vastelaovesroute plaats. Laat ons samen kleur geven aan deze bijzondere tijd! Dat is de gedachte achter deze gloednieuwe carnavalsaktiviteit. Afvaardigingen van Carnavalsvereniging De Katers, Vastelaovend Villaasj en WijZijnMaasniel hebben bedacht dat Maasniel –ondanks Corona en Lockdown- tòch Rood, Geel en Groen moet kleuren in de komende carnavalsperiode. In navolging van het succes van de versierde huizen tijdens de Lichtjesweek willen we graag met jullie allemaal in de Maasnielse straten de carnavalssfeer  vasthouden. Corona-proof!

Wat is de Vastelaovesroute?
Het is een nieuwe dorpsactiviteit in Maasniel, voor en door de inwoners. Corona-proof. Tijdens deze Vastelaovesroute realiseren we samen met de inwoners een carnavalesk versierd Maasniel. Alle Maasnielse inwoners worden gevraagd creatieve en weelderige carnavalsversieringen aan huis en in de tuin aan te brengen. Iedereen kan vervolgens tijdens zijn of haar eigen wandelingetje de Vastelaovesroute beleven waarbij (Corona-proof!) verbinding, kennismaking en ontmoeting centraal staan.

Hoe gaat het in zijn werk?

 • De inwoners van Maasniel worden door middel van posters, flyers en mediaberichten uitgenodigd om deel te nemen aan de Vastelaovesroute (vrijdag 12 februari t/m Carnavalsdinsdag 16 februari).
 • Deelname kan door het versieren van zijn/haar huis en tuin naar eigen inzicht en mogelijkheden. Je kunt de Vastelaovesversieringen in Maasniel bewonderen tijdens een wandeling op een eigen moment en met een eigen route. De Katers, Vastelaoves Villaasj en WijZijnMaasniel nodigen de actieve deelnemers uit om zich vooraf aan te melden via wijzijnmaasniel.nl . Daarmee kan het organisatieteam een overzicht van de versierde tuinen en huizen op een gratis beschikbare plattegrond van de Vastelaovesroute beschikbaar stellen.
 • De Vastelaovesroute is geschikt voor jong en oud en deelname is geheel gratis.
 • De actuele Corona-richtlijnen dienen door iedereen nageleefd te worden.

Ik neem graag deel door mijn huis en tuin te versieren. Wat moet ik dan weten?

 • Meld je als versierend deelnemer aan de Vastelaovesroute aan vòòr donderdag 11 februari aan via het aanmeldformulier op wijzijnmaasniel.nl . Die aanmelding levert op:
  • Dat jouw versierde woonadres opgenomen wordt in een speciale plattegrond van de Maasnielse versieringen die vanaf vrijdag 12 februari voor iedereen beschikbaar is.
  • Dat je tijdig een Deelnemersposter ( “Ik doe mee!”) ontvangt. Hang deze aan het raam op en toon tijdig je deelname. En hier geldt: hoe meer versierende en wandelende deelnemers, hoe meer Carnavalsplezier in Maasniel.
 • Jouw versieringen zijn minstens te zien van vrijdag 12 februari tot en met Carnavalsdinsdag 17 februari.
 • Je kunt versieringen aanbrengen vanuit je eigen creativiteit en mogelijkheden. Als het maar in Vastelaovesstijl is en bijdraagt aan de carnavalsbeleving van jullie zelf, je buren in de straat en de wandelaars die passeren.
 • Kleur, hoeveelheid, soort, aan de ramen, in de tuin, op de gevel: het kan, het mag. Respecteer altijd het woon- en leefgenot van je buurtgenoten.
 • Je dingt mee naar een leuke prijs voor de ludiekste carnavalsversiering. De winnaar wordt tijdens de Vastelaoves Villaasj Bingo op Carnavalszondag 14 februari bekend gemaakt.
 • Nodig zelf je buren, kennissen en familie in Maasniel ook uit om als deelnemer de carnavalsversieringen aan te brengen.
 • Er zijn geen extra middelen beschikbaar om bij te dragen aan jouw versieringen. Jouw versieringen zijn op eigen kosten.
 • Carnavalsvereniging de Katers, Stichting Vastelaoves Villaasj en WijZijnMaasniel dragen geen verantwoordelijkheid voor de soort en veiligheid van je sierverlichting. Deelname aan de Vastelaovesroute geschiedt op eigen risico.

Ik neem graag als wandelaar langs de Maasnielse carnavalsversieringen deel. Wat moet ik dan weten?

 • Meld je als wandelend deelnemer aan de Vastelaovesroute aan vòòr donderdag 11 februari via het aanmeldformulier op wijzijnmaasniel.nl . Die aanmelding levert op:
  • Dat je per mail verdere informatie ontvangt over alle aangemelde adressen met Vastelaovesversieringen.
  • Dat je op vrijdag 18 december de plattegrond met de aangemelde adressen die huis en tuin versierd hebben, ontvangt.
 • Je kunt de aangebrachte vastelaovesversieringen, overal in Maasniel en dagelijks bewonderen tijdens de Vastelaovesroute (vrijdag 12 februari t/m Carnavalsdinsdag 16 februari)
 • Dat bewonderen kun je doen tijdens een eigen wandeling met jouw eigen korte of langere route en op jouw eigen moment. Er wordt vanwege de Corona-richtlijnen geen enkele groepswandeling georganiseerd. Wandelen langs de Vastelaovesversieringen geschiedt op eigen initiatief en op eigen moment.
 • Er wordt vanaf vrijdag 12 februari een gratis plattegrond beschikbaar gesteld. Je kunt deze gebruiken als routewijzer voor je eigen wandeling(en) tijdens de Vastelaovesroute
Truuk nao nuujts