Prachtige Bóntje Aovend in Neel

De Katers oet Neel slagen er al jaren in om een kwalitatief goede maar bovenal leuke Bóntje Aovend te presenteren. De gehele avond wordt verzorgd door “eige artieste” oet Neel. Het is hartverwarmend om te kunnen vaststellen dat er zoveel talent uit eigen dorp beschikbaar is om de mensen uit Neel een fantastische avond/ middag te bezorgen.

In een circa drie uur durend goed afwisselend programma, werd het publiek getrakteerd op zang, sketches en twee (ingehuurde) buutte-acts.

Voor de pauze was buutte-reedner Chrit Driessen uit Horst (Christiaan duit de vierdaagse) en na de pauze Peter Vaessen (gepensioneerde ASO) uit Beegden. Het publiek beloonde hen met veel “lachonderbrekingen” en tussentijds applaus.

Natuurlijk ontbrak in Neel de eigen muziek niet. De kinderen waren goed vertegenwoordigd, met op vrijdagavond de groep “Van alles get”, op zaterdagavond “de Neelder Meide” en op zondagmiddag “de Neelder jeugraod met JeugPrinsKapel”. Nieuw talent staat dus ook al voor de toekomst gereed! Andere liedjes werden gebracht door het gelegenheidsduo Thei en Etty, en Erwin en Melissa.

Voor veel mensen zijn echter toch de sketches die gespeeld werden het hoogtepunt van de avond. “Onbekommerde zeiver”, actualiteit op de hak genomen, een knipoog naar de kerkdienst, of enkel visuele acts, alles was vertegenwoordigd in deze Bóntje Aovend.

De Betjes oet Neel nemen al jarenlang actuele onderwerpen in hun sketch mee op de buhne. Van ramkraak bij de telefoon/balonnenzaak tot uitgebrande auto’s en pinpasfraude. Dit was een sterk en humoristisch begin van de avond.

’t Klusbedrief wilde ook dit jaar weer wat bouwtechnische veranderingen realiseren in Café/Zaal de Ster. Met de toevoeging van Wiljan en Miem, uitbaters van de Ster, in deze sketch was het “lachgehalte” meer dan gemiddeld aanwezig.

De Sjmaal Frenze hadden een uitgebreide muzikale repetitie met veel vertraging gestart, zodat de geplande pauze prima uitkwam. Na de pauze werd hun act verrassend snel tot een einde gebracht, waar de zaal erg om moest lachen.

De sketch “Sjienheilig” zorgde voor veel hilariteit. Een kerkdienst met twee voorgangers en een wel heel erg ludiek kerstverhaal en een uiterst moderne vorm van collecteren (gelegenheid tot pinnen) waren de hoofdingrediënten van deze act.

Een prachtig gedecoreerde lift in de act die hierop volgde, konden de deuren slechts op een bepaalde manier geopend worden. Een druk op de knop was niet voldoende. De drie heren die van deze lift gebruik wilden maken moesten hun regenjas ruim openslaan om de liftdeuren te openen. Toen de laatste heer het kunstje eindelijk doorhad, en de liftdeuren opengingen wachtte hem een onaangename verrassing. Dit zorgde voor veel lachers in de zaal.

De “Dames van de Raod” namen in hun sketch de bezuinigingen in de zorg eens stevig op de hak. Het gaat er in de toekomst wel heel erg slecht uitzien in de verzorgingstehuizen, een zuster die als een soort militaire commandant de ouderen in een strak tempo de verschillende verzorgingswerkzaamheden uit laat voeren. Dat er voor vier ouderen slechts één washandje, één tandenborstel en één glaasje water om te spoelen is, zorgde bij het publiek in ieder geval voor de nodige lachsalvo’s.

Tot slot van de avond de grote bontgekleurde groep van Sjnaps, de Aad-Prinse van Neel, die de toeschouwers in de zaal alvast een voorproefje gaven van de Vastelaoves Villaasj, het nieuwe evenement in Neel op Vastelaoveszunjig in de Raadhuisstraat. Het misverstand dat er geen optocht zou zijn wordt weggenomen en er wordt alvast een kijkje gegeven in de opzet van de Villaasj. Alles kan, muziek, zang, dans, sketch, het lijkt wel een Bóntje Aovend in de buitenlucht! Sjnaps sluit de Bóntje Aovend af met de Neelder sjlager 2018, getiteld, heel toepasselijk “Vastelaoves Villaasj”.

Een prachtige avond, met professioneel licht en geluid, gedragen door veel vrijwilligers, goed gevarieerd en een hoog humoristisch gehalte! Het zou geweldig zijn als volgend jaar nog meer Neelder Luuj de weg naar de Ster weten te vinden voor deze geweldige productie, zodat een prachtige Neelder traditie in stand kan worden gehouden.

Voor wie dit weekend nog wil genieten van de Bontje Aovend 2018,

op zaterdag 20-01 om 20.00 of zondagmiddag (55+) 14.00 zijn nog een aantal kaarten beschikbaar, verkrijgbaar aan de zaal.

Truuk nao nuujts