Fees mit, mit de Katers oet Neel!!

De Katers oet Neel gaan in ’t  verlengde weekeinde van 24-25-26-27 en 28 februari volop Vastelaovend vieren onder de bezielende leiding van Prins Roel II en JeugPrins Mees I. Het programma voor de dolle dagen in Neel ziet er als volgt uit.

Vrijdag 24 februari: Aaftrap van de Vastelaovend, met een „klinkend“ programma: W-Dreej, Patrick Pesch, Shaking DJ’s, Patrick Gerets, La Bamba, De Kellerjungens en de Neeldersjlager & ‘t Gardeleed Prins Roel II van VV de Katers, adjudanten en Raad van Ellef zullen uiteraard aanwezig zijn bij de aftrap van de vastelaovend. Hoewel geen activiteit van VV de Katers kunnen wij dit fantastische spektakel van harte aanbevelen! De organisatie heeft kosten noch moeite gespaard om er een geweldig vastelaovessjpektakel van te maken! Deze avond wordt georganiseerd door De Neelder Garde. Op vrijdagavond in Zaal ’t Dörp begint in Neel ’t Vastelaovessjpeel !!!!

Zaterdag 25 februari: Sjprookjesbal in de Soos. Nieuw in het Katerprogramma. Voor de basisschooljeugd, het sjprookjesbal ! Een geweldig spektakel voor alle prinsessen, katers, tovenaars, ridders, assepoesters en sneeuwwitjes. In de Soos van Neel start het Sjprookjesbal om 14.11 uur.

Zaterdag 25 februari: Resepsie Prins Roel II. Op zaterdagavond zal zijne dorslustige Hoogheid Prins Roel II zijn receptie aangeboden krijgen. De receptie zal plaatsvinden in ‘t Katerpelies Zaal de Ster en begint om 18.33 uur.

Zondag 26 februari: Neelder Optoch.
LET OP: OPTOCHT START OM  13.33 UUR.
Op zondag zal, in samenwerking met Sjnaps, de prachtige Neelder Optoch door de straten van Neel trekken. De Optoch start om 13.33 (!) uur precies. De prijsuitreiking zal plaatsvinden in Zaal de Ster om 18.11 uur. De Optocht-route ziet er als volgt uit: Start bij Huize Roncalli, Lindelaan, Gebroeklaan, Iepelaan, Meidoornlaan, Irenelaan, Bernhardlaan, Burg. Joostenlaan, Bredeweg, Brededwarsstraat, Wilhelminalaan, Raadhuisstraat, Beekweg, Eiermarkt. Voor alle deelnemende kinderen aan de optocht zal er een extra attentie zijn. Deze attentie voor de jeugd zal uitgereikt worden in de Soos, ca 16.33 uur. Alle mensen die aan de optochtroute wonen worden vriendelijk verzocht om zo mogelijk hun auto elders te parkeren zodat deelnemers en deelnemende wagens een vrije doorgang krijgen. Het zou prachtig zijn wanneer heel Neel tijdens de optocht er kleurig uitziet. Versier Uw huis en/of straat met ballonnen, slingers, Katervlaggen en Vaandels. Ook voor de deelnemers is het een echt plezier om door een mooi versierde straat te komen. Indien U uw huis wilt versieren met de nieuwe Katervlag en U heeft deze nog niet, kunt U deze kopen bij “de Katers”  info@dekaters.nl

Zondag 26 februari: Jeugvastelaovend in de Soos. Vanaf 15.11 uur, na de optocht door Neel zal er voor de jeugd in de Soos van alles te doen zijn. Rond 16.33 uur krijgen de deelnemende kinderen aan de optocht een leuke attentie. Daarna vindt de prijsuitreiking plaats in ‘t Katerpelies zaal de Ster rond 17.22 uur.

Maandag 27 februari: Rundje Sjnaps om 16.11 uur in Zaal ‘t Dörp. Wederom zal een keur van artiesten aan u voorbij trekken in het Rundje. De Aad-Prinse van Neel zijn er opnieuw in geslaagd een aantrekkelijk programma samen te stellen dat U absoluut niet mag missen. Al 25 jaar lang hebben de aad prinsen de vastelaovesvierders op de maandagmiddag uitstekend vermaakt.
Het Rundje Limmenaad, optredens van en voor de jeugd, voorheen in de Soos, zal gecombineerd met Rundje Sjnaps ook vanaf 16.11 uur in Zaal ’t Dörp plaatsvinden.

Dinsdag 28 februari: Femieliemiddig. Op de dinsdag is er de Femieliemiddig in ‘t Katerpelies Zaal de Ster. Jeugdprins Mees I zal op het einde van de middag om 17.11 uur aftreden, waarmee de Jeugvastelaovend wordt afgesloten.
Dinsdag: Aftreden Prins Roel II met live orkest!
Dinsdagavond zal de Neelder Vastelaovend worden afgesloten wanneer Prins Roel II om 23.11 aftreedt. Het orkest en de Prinsekepel zal, zoals de traditie wil, er wederom een spetterend feest van maken.
Frenzebal: Er gaan geruchten dat dit jaar om 24.00 uur de Sjmaal Frenze opnieuw´t heft  in handen nemen om als opvolgers van de Nuuj Frenze de traditie van het beroemde Frenzebal in stand te houden, maar deze aktiviteit valt buiten de verantwoordelijkheid van VV de Katers en deelname geschiedt geheel op eigen risico. Ondanks dat verwachten we wederom dat heel Neel en half Remunj op dit spektakel zal afkomen.

De Katers hopen U op een of meerdere aktiviteiten te mogen begroeten.

Truuk nao nuujts